Talentlinjer Rytmisk Talentlinje

Optagelsesinformation

Hvem er Rytmisk Talentlinje for?
Rytmisk Talentlinje er for dig, der allerede er mere seriøs omkring musikken, øver sig en del, vil spille sammen med andre samt udfordres og have musikken som en større del af sin hverdag. Vi optager elever på rytmiske instrumenter og sang, og du skal gå i 9. klasse eller derover på ansøgningstidspunktet.

Pladser
Der er et begrænset antal pladser på Talentlinjen, derfor kan du komme ud for ikke at blive optaget, selv om du måske er egnet.

Optagelsesprøve
Der afholdes optagelsesprøve torsdag den 26. marts 2021

Til optagelsesprøven vil vi gerne høre

• To numre efter eget valg i forskellige stilarter. Du stiller selv med musikere, der kan spille sammen med dig.
  • En prima vista opgave, der har til formål at vise dine færdigheder i elementær nodelæsning.
    Se eksempler på prima vista opgaver til sangel-guitarel-baslilletromme og rytme rundgang.
  • En hørelæreopgave, hvor du viser at du kan høre forskel på mol- og durakkorder. Se eksempel

I forlængelse af den musikalske del af optagelsesprøven vil vi gerne høre lidt om, hvad du vil have ud af at gå på talentlinjen - herunder om du har nogle fremtidsplaner, der går i retning af optagelse på MGK eller musikvidenskab på universitetet, eller om du bare vil blive endnu bedre til at spille musik.

Ved optagelsesprøven lægger vi vægt på

• Beherskelse af instrumentet/stemmen - musikalitet, klang, timing m.m.
  • Sammenspillet med andre musikere
  • Personligt udtryk - vi skal kunne høre at du har "noget på hjerte"

Senere samme dag får du besked på, om du er optaget, samt gode råd til hvad du med fordel kan have fokus på fremadrettet.

Fredag den 31. januar 2021

Når du bliver optaget forpligter du dig til

• 45 min. soloundervisning
  • Rytmisk sammenspil
  • Hørelære og teori, vi starter nyt hørelærehold hvert andet år
  • Elevkoncerter i hele Varde Kommune

Du har mulighed for tilvalg af 25 minutters soloundervisning i klaver som bifag til halv pris i én sæson' (tilbuddet kan benyttes i én sæson på en af linjerne, dvs. skifter man linje og har brugt tilbuddet, kan man ikke bruge det igen)

Du kan gå på linjen i tre år. Ønsker du herefter at fortsætte, skal du til en ny optagelsesprøve.

Uge 36

Undervisningen på talentlinjen foregår primært på Stålværket. Du kan dog godt få din soloundervisning de steder, hvor vi underviser i dit instrument.

Regning kommer digitalt i betalers E-boks.

Læs vores regler og betingelser

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til talentlinjen kan du spørge din lærer eller skrive til Mads Jørgensen på  maj2@varde.dk