Talentlinjer Rytmisk Talentlinje

Optagelsesinformation

Hvem optages på Rytmisk Talentlinje
Du skal gå i 9. klasse eller højere.

Pladser
Der er et begrænset antal pladser på Talentlinjen, derfor kan du komme ud for ikke at blive optaget, selv om du måske er egnet.

Optagelsesprøve
Der afholdes optagelsesprøve torsdag den 19. april 2018

Til optagelsesprøven vil vi gerne høre

• To numre efter eget valg i forskellige stilarter. Du stiller selv med musikere, der kan spille sammen med dig.
  • En prima vista opgave, der har til formål at vise dine færdigheder i elementær nodelæsning.
  • En hørelæreopgave, hvor du viser at du kan høre forskel på mol- og durakkorder. Se eksempel

I forlængelse af den musikalske del af optagelsesprøven vil vi gerne høre lidt om hvad du vil have ud af at gå på talentlinjen - herunder om du har nogle fremtidsplaner der går i retning af optagelse på MGK eller musikvidenskab på universitetet, eller om du bare vil blive endnu bedre til at spille musik.

Senere samme dag får du besked om du er optaget, samt gode råd til hvad du med fordel kan have fokus på fremadrettet.

Se eksempler på prima vista opgaver til sangel-guitar, el-baslilletromme og rytme rundgang.

Ved optagelsesprøven lægger vi vægt på

• Beherskelse af instrumentet/stemmen - musikalitet, klang, timing m.m.
  • Sammenspillet med andre musikere
  • Personligt udtryk - vi skal kunne høre at du har "noget på hjerte"

Når du bliver optaget forpligter du dig til

• 45 min. soloundervisning
  • Rytmisk sammenspil
  • Hørelære og teori, vi starter nyt hørelærehold hvert andet år
  • Elevkoncerter i hele Varde Kommune

Du kan gå på linjen i to år. Ønsker du herefter at fortsætte, skal du til en ny optagelsesprøve.

Uge 36

Undervisningen på talentlinjen foregår primært på Stålværket. Du kan dog godt få din soloundervisning de steder, hvor vi underviser i dit instrument.

Har du spørgsmål til talentlinjen kan du spørge din lærer eller skrive til Henrik Gantzel på  heng@varde.dk