Billedkunst

Her kan du gå til Billedkunst
Stålværket, Blåbjergskolen, Nordenskov Skole, Ølgod Skole

Billedkunst er meget mere end bare at tegne og male.

Vi arbejder f.eks. med skulpturer, installationer og blandform.

Installationer er når du laver et værk til et sted eller et rum. Det kan være at sætte forskellige ting op, så det tilsammen udgør et værk, man kan gå rundt om eller ind i og opleve. Blandform er når man mikser forskellige materialer. Det kan f.eks. være et maleri, hvor du sætter andre ting på, og dermed skaber et nyt værk.

I billedkunst udvikler du din fantasi, lærer om farver og at iagttage store og små detaljer.

Du er selv med til at skabe og eksperimentere med forskellige teknikker og former for udtryk og finde dit eget billedsprog.

Inspiration og udstillinger

Billedkunst kan også være at tage på tur og møde andre kunstneres måder at skabe kunst på. I sidste sæson har vi f.eks. været ture til Wadden Tide i Blåvand og Trapholt Kunstmuseum i Kolding. Turene er med til at give dig inspiration og viden om kunst.

I løbet af året arbejdes der med forskellige projekter i billedkunst. Det kan f.eks. være et fælles musik- og billedprojekt omkring eventyret "Hans og Grethe" hvor der laves en hel "Hans og Grethe verden" sammen med klaverelever, det kan være workshops med kunstnere udefra og andre spændende opgaver.

Hele Billedskolen laver i sæson 2020/21 et fællesprojekt på Kulturspinderiet. Vi ønsker i fællesskab at skabe et stort værk, som bliver en vedvarende del af udendørsarealet omkring KunstLab.

I de Blå Dage i december deltager vi i nogle af musikelernes koncerter og laver Speed Sketching samtidig med at vi udstiller færdige arbejder.

Sæsonen afsluttes med udstillinger af årets arbejde. Det er i KunstLab på Kulturspinderiet i Varde, Blåbjergskolen i Nr. Nebel og Kulturhuset i Ølgod.

Nordenskov Skole (3.-6.kl): Mandag kl. 14.15-15.45
Stålværket I (3.-4.kl): Mandag kl. 16.20-17.50
Ølgod Skole (3.-6.kl): Tirsdag kl. 15.15-16.45
Stålværket II (5.-6.kl): Onsdag kl. 15.30-17.00